Villány bisztró bora beköltözik az eozin mázak közé!

A borvidékek legjobbjait az évente megrendezett borvidéki borversenyeken választják ki. A Villányi borvidéken két ilyen verseny is van áprilisban, Villányban és Siklóson összesen mintegy 600 bor kerül a borbírák poharaiba – olvasható a Villányi Aranykóstoló sajtóközleményében. A legjobbakat, a borversenyek aranyérmeseit Pécsett, a Jókai Rendezvényházban ismerhetik meg, ha 2019. május 18-án, szombaton 17 és 21 óra között ellátogatnak az eseményre.

Forrás: Péter / Villányi Aranykóstoló

A Villányi Aranykóstolón idén 17 pincészet hozza el legeredményesebben szereplő borait; így ötvennél is több aranyérmes bort kóstolhat meg a szakmai közönség és a borkedvelő publikum. A délutáni, belépőjeggyel látogatható sétálókóstolót egy lazább hangvételű esti program követi, az Eozin Corsoban REDy-party várja az érdeklődőket. A Villányi borvidék új közösségi borának nemrég jelent meg a második évjárata, a 2018-as évből is igazán szép, gyümölcsös vörösborok készültek.

A 19 órakor kezdődő ingyenes programon először Gere Tamás és Zsolt Pincészete, a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, illetve a Csányi Pincészet mutatkozik be, majd a bemutató után Dj Acid pörgeti a lemezeket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek