Ezen az estén belekóstolhatnak a középkorba

A Diósgyőri Vár olyan gasztronómiai időutazásra invitálja az érdeklődőket 2019. május 18-án, ahol megismerkedhetnek a középkori konyha remekeivel, megízlelhetnek egy hosszas kutatómunka után összeállított menüsort, és mindezt a Bükki borvidék boraival öblítheti le.

Így ittak őkForrás: Baranzo Péter / http://diosgyorivar.hu

A „Kóstolj bele a középkorba" vacsorát megelőzi egy különleges vártúra is, melynek mottója: Így ittak ők – részegesek és bornemisszák a középkorban. A poharakat a király legkedvesebb boraival töltik meg a szervezők, melyeket Bűdi István borász személyesen mutat be.

A last minute jegyvásárlási határidő miatt érdemes gyorsan eldönteni, hogy van-e idejük egészen a középkorig utazni. A 6 000 forintos jegyek kizárólag elővételben, május 15-ig válthatók – írták a sajtóközleményben.

A programban benne lesz Dr. Lovász Emese középkori szakácskönyvének bemutatója a Lovagteremben, a már említett borkóstoló és bemutató, illetve a tárlatvezetés, ami elviszi a vendégeket a palota felső termeibe, ahol a vár népe mesél részegesekről és bornemisszákról, a hegy levének élvezetéről.

A vacsorát 20:45-re tervezték. Az édes-sós borkorcsolya mellé ízes középkori történetek is kerülnek, majd az asztalra érkezik az „Arany csirke" mentás zöldborsókrémmel és Mátyás király kedvencével (tejszínes torma mártás), friss cipóval. Az étkezést középkori híres-neves, fűszeres almás pite zárja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek