Village Fooddal készülnek a Falumúzeumban

  A tájegység hagyományos ételeit és azok újszerű elkészítési módját mutatják be az első Village Food Fesztiválon 2019.május 18-án Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeumban. A fesztiválprogram arra a kérdésre ad választ, hogy az eredeti alapanyag felhasználásával, az eredeti ízvilág megtartása mellett milyen módon lehet korszerűbbé tenni a göcseji konyha hagyományos ételeit – írja az MTI.

  A falumúzeum portáin a tradicionális göcseji ételek eredeti és újszerű technológiával készült, változatosabb formáját is megkóstolhatják majd a látogatók. De nem csak a technológiákra, hanem az alapanyagokra is odafigyelnek majd a fesztiválon, sőt egyes ételek egészségesebb formát is kapnak. Így az eredeti kolbászos bableves mellett ott lesz majd a menüsoron a "kicsit könnyített", korszerűsített krémleves változat is. A dödölle készítésekor a fehérliszt arányán változtatnak, a prószába pedig kukorica kerül.

  A teljeskiőrlésű lisztből sütött lepényt aszalt és erdei gyümölcsökkel kínálják, a hagyományos túros, tökös-mákos rétesek helyett pedig savanyú káposztával és hússal, valamint kelkáposztás gombával töltött változat is az asztalra kerül – mesélte a fesztivál szakács szakoktatója.

  Nyitókép: Horváth Lilla Éva / Göcseji Falumúzeum / Facebook.com

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!