Egy kicsi, de különleges borvidék költözik az InterContinentalba

Ha fel kell sorolni hazánk borvidékeit, Somló a legtöbb esetben vagy az utolsó helyre kerül, vagy a legrosszabb esetben ki is marad a sorból. Pedig hazánk legkisebb borvidéke nemcsak földrajzi adottságai miatt különleges, hanem markáns terroir-borai miatt is fontos. Ezen a vidéken jól terem az olaszrizling, a juhfark, a hárslevelű, a furmint és a tramini is, a belőlük készült borok pedig ásványos karakterűek.

Forrás: Somlói Borok Kóstolója / Facebook.com

Hogy a borkedvelők jobban megismerjék ezt a vidéket, 2017-ben megrendezték az első Somlói borvidékre fókuszáló eseményt. A 2019. május 22-re tervezett Somlói Borok Kóstolóján ma már több mint 40 somlói bort kóstolhatnak majd korlátlanul.

A rendezvényt az InterContinental Budapestben rendezik, a kiállítók között pedig ott lesz A nagy bajuszú Jász Laci Pincéje, a Fekete Pince, a Kancellár Birtok, a Somlói Vándor Pince és a St. Margit Pincészet is – olvasható az esemény Facebook-oldalán, ahol a kiállítók teljes sorát is megtalálják. A jegyek tartalmazzák a korlátlan borkóstolást és a vízfogyasztást, illetve a vacsorafalatokat 2000 Ft értékben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek