Olyan nyálcsorgató sorozat indul a héten, amilyet még nem láttunk

A Netfilx műsorszolgáltató körbeutazta a világot, hogy a Chef's Table (A séf asztala) műsorban bemutassa a legprofibb séfek ínycsiklandozó fogásait; olyanokat, amik már művészi értékkel is bírnak. De ezeket az ételeket – habár a képernyőn remekül mutattak – egy egyszerű utazó nagyon nehezen, vagy szinte sehogyan sem érheti el.

Vietnami banh bao (gőzbuci tépett sertéshússal és friss-, savanyított zöldségekkelForrás: shutterstock.com

Éppen ezért, a készítők gondoltak egy nagyot, és a Street Food irányába fordultak. Az új sorozattal, ami április 26-án indul, az otthonunkba hozzák Ázsia legérdekesebb és gusztusosabb utcai ételeit és azokat az embereket, akik nap mint nap a sütőedények és grillezők mögött állnak – olvasható a lonelyplanet.com oldalon.

Az első évadban kilenc ország utcai ételeit ismerhetjük meg: az epizódok elrepítenek majd Bangkokba, Thaiföldre, majd Osaka városába jutunk el Japánba; Delhiben seekh kebab vár, Indonéziában pedig találkozhatunk a világ egyik legidősebb street foodosával, a 100 éves Mbah Lindu-val, akitől a híres jajan pasar receptjét is elleshetjük.

A többi részben Taiwanra, Dél-Koreába, Vietnamba, Szingapúrba és a Fülöp-szigetekre látogathatunk és megismerhetjük a legfinomabb utcai kajákat és kifőzdéket. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek