A gombarajongók mekkái ezek a helyek

  Megosztó dolog tud lenni a gomba: az emberek többsége kifejezetten cuppogva fogyasztja az ízletes csemegét, de akad egy vaskos kisebbség, ami nem állhatja. Ez a cikk az előbbieknek szól, az utóbbiak gyorsan lapozzák végig!

  A Travel+Leisure készített egy patent kis összeállítást azokról a helyekről, amik a gombarajongó gasztrofanatikusok mekkái. A gomba nagy előnye a cikk szerint, hogy a világ szinte minden szegletén előfordul, és egy vegának kiváló kiút a húsételek dominálta világban. Lássuk a világ gombafővárosait!

  Brüsszel, Belgium

  A Café des Spores nevű helyre ildomos ellátogatnia a gombák szerelmesének Brüsszelben. Itt aztán a teljes európai gombaspektrumot végigkóstolhatjuk, ráadásul meglepően jó árakon. A menő Saint Gilles negyedben lévő étterem minden fogásában van gomba, még a desszertben is.

  Rotterdam, Hollandia

  A laskagomba nagy szakértői székelnek a Rotterzwam nevű helyen, ami saját maga termeli meg az éltető fonalas ételt. Rengeteg városi éttermet látnak el gombával, ráadásul fenntartható módon, no-waste, azaz hulladékmentes módszerrel gazdálkodnak.

  Egy gyönyörű fehér szarvasgombaForrás: www.fieradeltartufo.org

  Mexikóváros, Mexikó

  Különleges, sőt első blikkre káros gombafajta a mexikói Huitlacoche, más néven kukoricakorom, avagy mexikói szarvasgomba. Ez a kukoricacsöveken élősködő fajta, ami viszont ínyencségnek is számít. Huarachéba és tostadasba is töltik, amit legtutibban a Mercado de Coyoacán piacon kóstolhatunk meg, döbbenetesen olcsón.

  Vancouver, Kanada

  A világ második legnagyobb országának legnyugatibb nagyvárosa környékén hatalmas erdőségek terpeszkednek, tele gombával. Több üdülőhely, így a Nimmo Bay Wilderness Resort is kínál gombászással egybekötött pihenéseket, ahol összeszedhetjük az erdei gombákat a saját vacsoránkhoz.

  Kiotó, Japán

  Japán válasza San Sebastianra Kiotó. A város tele van Michelin-csillaggal kitömött éttermekkel, amik bizony parádés gombaválasztékkal bírnak. Olyan specifikusan a japán vadonban előforduló fajokat kínálnak fogyasztásra, mint a macutake, a nameko vagy a maitake. A lap a Kichisen nevű (természetesen michelines) éttermet ajánlja a leginkább egy Kaiszeki-vacsorához.

  Piemont, Olaszország

  Az egyik északi, nagyrészt hegyes-völgyes olasz régióban a szarvasgomba kultusza elég magasan van. Olyannyira, hogy minden ősszel megrendezik az Alba nevű nemzetközi szarvasgomba-kiállítást éttermesekkel, séfekkel, turistákkal.

  Koppenhága, Dánia

  A híres Noma étterem a kulináris tökéletesség szinonimája sokaknak, akár az ízvilág, akár az atmoszféra, akár a fenntarthatóság a kérdés. A szezonális hozzávalókat a környékről szerzik be, sokszor épp a gombák jelentik ebben a csúcsot. Foglaljunk időben, nem egyszerű bejutni!

  Kennett Square, Pennsylvania, USA

  Ha Amerika keleti partján járunk, és majd megőrülünk a gombákért, az Államok egyik legtutibb helyét találjuk a hosszú nevű The Woodlands at Phillips Mushroom Farmsban. Helyi séfek kézzel válogatják ki a legjobb darabokat a rengeteg féle gombából, hogy ételt készítsenek belőlük, miközben mi megnézzük a gombatermesztésről szóló kiállítást.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!