Ezen a hegyi kalandozáson lávakövön sisteregnek a finomságok

 Idei utolsó útjára indul a Gasztrohegy gasztrotúra a Badacsonyban. A 2019. április 12-13-14-én megrendezett eseményen a lávakő, a vidék vulkanikus eredete kerül a középpontba. Ahogy a korábbi Gasztrohegy hétvégéken is, most is mind a kilenc résztvevő helyszínen kóstolhatunk egy-egy fogást, amit kövön és grillen sütnek – legyen az hús, sajt, zöldség, vagy éppen gyümölcs.

Forrás: Gasztrohegy Badacsony‎ / Facebook.com

A vulkáni tematika apropója – azon kívül, hogy végre itt a jó idő és ki lehet mozdulni a szabadba – az, hogy sokszor elfelejtjük a Badacsony vulkanikus jellemzőit; hogy a bazalt és a láva nem csak a szőlőnek tesz jót, hanem az itt élők és minden itt termő zöldség és gyümölcs életét átjárja – olvasható az esemény Facebook oldalán.

A gasztrotúrát most is végigjárhatják gyalog vagy gasztrobusszal, ami a Badacsony Turizmusirodától indul minden fél órában, sőt még a Badacsony taxit is kipróbálhatják. A lávakő hétvége vendéglátói a Bonvino Borbár, a Borbarátok Vendéglő, az Istvándy Borműhely, a Tilia Borvendéglő, a Pláne Badacsony borterasz, a Szőlőhegy Bisztró, a Laposa Birtok, a Kisfaludy-ház és a Tölgyes Kúria lesznek. Akik több napra maradnának a vidéken, azok Badacsonytomajon, Szigligeten és Badacsonyörsön találhatnak maguknak szállást.



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek