Több mint százötven bor várja a kékfrankos szerelmeseit ezen a kóstolón

  A kékfrankost tekintik hazánk legnépszerűbb és legelterjedtebb kékszőlő-fajtájának: országszerte közel 8000 hektáron termesztik, ami kb. 12-13%-át teszi ki a hazai szőlőskerteknek. A kékfrankosból készült borok a fogyasztókat elsősorban gyümölcsösségükkel és stílusbeli változatosságukkal nyűgözik le: a borászok pedig a fajta megbízhatóságát és sokoldalúságát hangsúlyozzák.

  Forrás: Lontai Dóra / kekfrankosaprilis.hu

  Április 13-án, szombaton 14 órától a budapesti Danubius Hotel Gellértben 15 borvidék több mint 60 borászatának százötvennél is több borát kóstolhatják meg a Winelovers Kékfrankos Április Nagykóstolóján. Az eseményre az ország minden tájáról érkeznek kiállító pincészetek, akiknél rozék, fajtaborok, kékfrankos alapú házasítások, bikavérek, frissebb és korábbi évjáratokból érkezett tételek egyaránt lesznek - írták a sajtóközleményben.

  A nagykóstoló programját a Borkollégium Pop-Up School ingyenes kiselőadásai gazdagítják, és több díjnyertes tétel is kóstolható lesz a 2019-es Winelovers Kékfrankos Teszt legjobbjai közül. A kékfrankos önálló fajtaborként vagy házasításban is megmutatja erényeit, legyen szó akár rozékról, könnyed, gyümölcsös stílusú vörösökről vagy hordós érlelésű, komplex csúcsborokról.

  Tesztgyőztes kékfrankosok

  A nagykóstolót immár hagyományosan megelőző bortesztre kékfrankos fajtaborokat és kékfrankos alapú házasításokat, bikavéreket vártak a szervezők. A független szakmai zsűri több mint 70 bort vakon kóstolva, egységes és objektív szempontok szerint bírálta.

  Forrás: Benkő M. Fanni / kekfrankosaprilis.hu
  Top 10 kékfrankos 2019

  1. Riczu Tamás Borászata, Villányi Kékfrankos 2016

  2. Schieber Pincészet, Tabu Kékfrankos 2016

  3. Bock Borászat, Kékfrankos 2017

  4. Sümegi Ákos, Kékfrankos Válogatás 2015

  5. Garger Imre, Kékfrankos Válogatás 2015

  6. Takler Borbirtok, Szenta-hegyi Kékfrankos 2016

  7. Weinhäusel Christian & Zsanett, Blaufränkisch Sonnensteig 2017

  8. Kovács és Lánya Borászat, Kékfrankos 2017

  9. Szent Donát Birtok, Magma 2017

  10. Fekete Borpince, Kékfrankos Válogatás 2016

  10. Lővér Pince / Sop-Vin, Soproni Kékfrankos Válogatás Frettner FDPR 2016

  10. Iváncsics Zoltán, Soproni Kékfrankos 2017

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!