Elindult a szezon a budafoki bornegyedben

A budafoki pincevilágba egészen decemberig járnak a különbuszok a Bálna parkolójából. A színes programokat minden hónao első szombatján rendezik meg, a buszok pedig délután fél 2-től este 9-ig indulnak, 40 percenként. Áprilistól ismét látogatható lesz a Barlanglakás Emlékmúzeum, elindulnak a tematikus helytörténeti séták, a megszokottakhoz híven lesz pincekvíz, valamint borkóstolóval egybekötött színházi előadások is.

Photo by Tibor Polinszky / budafok.hu / facebook.com

A Bornegyed Budafok oldalán olvasható, hogy a szervezők idén is megrendezik a zenei tehetségkutató versenyt, amelynek nyertese a most 30 éves Budafoki Pezsgő és Borfesztiválon kap fellépési lehetőséget. A Budafoki Bornegyed idei nagykövete Micheller Myrtill jazz énekesnő, valamint pezsgőlovag és budafoki lakos. A verseny jelentkezési határideje 2019. május 5. éjfél.

A budafoki pincevilág következő programsorozata 2019. április 6-án lesz. A nap 14 órakor egy ingyenes Barlanglakás Emlékmúzeum látogatással indul. Majd a Zsemlye Veronika duót hallgathatják meg a Seybold-Garab Pincében 15 órától, de lesz tematikus séta a Törley Mauzóleumban, vezetett pinceséta, gasztro talkshow, illetve vacsora és pincekvíz 4-6 fős társaságok számára.

Forrás: budafok.hu / facebook.com

A programokhoz minden esetben pincejárat buszjegyet kell vásárolni, ami korlátlan számú utazásra jogosít a belváros és Budafok közötti közlekedő körjáraton, és kedvezményes belépést biztosít az egyes helyszínekre. A busz csak azokban a budafoki megállókban áll meg, ahol valamilyen rendezvényen részt vehetnek a látogatók.  A teljes napi programról a bornegyed oldalán találnak információkat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek