Ezzel a minikerttel nem csak a frissesség utáni vágyunkat csillapíthatjuk

A nem mindennapi ötlet egy Kickstarter kampányként indult el hódító útjára, most pedig az Indiegogo oldalon keresi a támogatóit. A vegyszerek nélküli frissességet és környezetkímélő termesztést kínáló minikertet, egy két tagú kanadai fejlesztőcsapat, Pierre Nibart és Pierre-Etienne Bourget valósították meg.

Forrás: OGarden / Facebook.com

A dizájnos – de valljuk be, egy hatalmas mosógép dobjára emlékeztető – berendezés lényege, hogy egy beépített öntözőberendezéssel, illetve a nap sugarait szimuláló LED világítással lehetővé tesz egy minikertet a lakásban vagy irodában. A vállalat oldalán olvasható leírás szerint a szerkezetben akár 90 zöldséget, gyümölcsöt és gyógynövényt is termelhetünk egyidejűleg.

Forrás: OGarden / Facebook.com

A korszerűsített OGarden Smart már egy tovább fejlesztett változat. Ebben a modellben már megtalálható a beépített öntözőrendszer is. Így miután csatlakoztattunk az áramhoz a berendezést, nincs más dolgunk, mint hetente kétszer feltölteni a vizes tartályt. A tárcsa közepén található karba süllyesztették az alacsony fogyasztású LED-izzókat, amik a megfelelő fényt adják.

Forrás: OGarden / Facebook.com

A termesztés első lépéseként a tárcsa alatti szekrénykébe, vagyis a palántaneveldébe helyezik a magcsészéket. Miután három hétig csíráznak, a palánták átkerülnek a kerékbe. A forgónyílásban 60 növény számára van hely, míg a neveldében 30 palánta fér el.

Forrás: OGarden / Facebook.com

A vetőmagokat az OGarden-től lehet megvásárolni, olyan növények vannak köztük, mint a zöldhagyma, az eper, a koktélparadicsom, a kelkáposzta vagy bazsalikom és chilipaprikák is szép számmal. A leírás szerint nagyjából 30-40 nappal a vetés után már be is takaríthatjuk a termést.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek