Íz-lelő programok a hétvégére, fogékony gasztrorajongóknak

  Kezdjük a sort egy tematikus, íz-utazásra csábító délutánnal a mexikói Tereza étteremben. A minden nap 17 órakor nyitó, Nagymező utcai vendéglátóhelyen Mexikó egyik legemblematikusabb gasztronómiai és kulturális tartományával, Oaxaca-val ismerkedhetnek meg 2019. március 29-én.

  Forrás: Tereza‎Irány Oaxaca! / Facebook.com

  A régió ízvilága Mexikó minden sarkán fellelhető, hiszen magvairól, gyümölcseiről, zöldségeiről és egzotikus fűszereiről híres, amelyekből a népszerű "mole" mártást is készítik. E térség olyan rituális italok őshazája, mint a mezcal, a tejate (hideg csokoládés ital) és a habos forró csokoládé – olvasható az esemény Facebook oldalán. Az Irány Oaxaca! elnevezésű tematikus napra érdemes asztalt foglalni, mivel az étteremben nem csak az ételek, hanem a Blaise Pascal Iskola néptánccsoportja is figyelmet érdemel majd.

  Forrás: pixabay.com

  Azoknak, akik a mexikói ételeket leöblítenék egy kis kézműves sörrel, ajánljuk a Hedon Csapfoglaló Hétvégéjét, amire 2019. március 29-30-31-én kerül sor. A több helyszínes eseményen megkóstolhatják Balatonvilágos prémium kézműves söreit - írják az esemény oldalán. A hétvége során lesz kóstolás a Legfelsőbb Beeróságon, a BeerPointban, a Free Pubban, a Horizont Taproom/Léhűtő egységében, illetve a Melon Barban is.

  Forrás: Babka Budapest/@Szindbadazutazo/ facebook.com

  A hétvégi ízes programok sorát a Babka Budapest Teraszavató hétvégéjével zárjuk. Az esemény Facebook oldala szerint őrületes sütögetéssel és bográcsozással avatják fel a Babka teraszát a tavaszi-nyári szezonra. Beizzítják a faszenet, előrántják a legkomolyabb húsokat, és behűtik az italokat; persze a jó zene sem hiányzik majd. Az asztalfoglalás viszont itt is ajánlott.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!