Látták már a világ leghosszabb tiramisuját?

  A rekord hosszúságú tiramisu elkészítésébe a CityLife Shopping Negyedben kezdtek hozzá, ami jelenleg Milánó legfelkapottabb bevásárlóközpontja. A verseny, vagyis, hogy a Galbani Santa Lucia cég megdöntse az előző tiramisu Guinness Rekordot, az áruház egy olyan nagy területén valósult meg, amit kifejezetten erre a célra alakítottak át.

  Még az utolsó simításokat végzikForrás: CityLife Shopping District / facebook.com

  A 60 méter hosszú és majdnem négy méter széles helyen, összesen 80 asztalon dolgoztak a cukrászok, hogy az egyenként 30 centiméteres tiramisu blokkokat elkészítsék. Az ízletes, gazdagon mascarpone krémes blokkok szorosan egymás mellé kerültek az asztalon, és végül 1 011 darab készült el belőlük. A kihívás végére így sikerült összehozniuk a cukrászoknak több mint 303 méternyi tiramisut - olvasható a This-is-italy.com oldalán.

  Az egy évvel korábbi kísérletben a sütemény 266,9 méterrel nyerte meg a rekord elismerést. Akkor a tiramisushoz 420 liter kávét, 400 kg mascarpone krémet, 400 kg tejszínt és 48,000 db babapiskótát használtak fel - de még így is csak a leghosszabb lett, nem a legnehezebb.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!