Még lehet jelentkezni a nagy francia bormaratonra

Az évente megrendezett Marathon du Médoc több ezer futót mozgat meg minden ősszel, akik harcolva az elemekkel és a kóstolásra kínált finom borokkal, átvágnak Bordeaux zöldellő vidékén. A maraton ideje alatt a résztvevők 20 különböző pincészetnél, chateaux-nál állhatnak meg bort és helyi finomságokat kóstolni - olvasható a Lonelyplanet.com oldalán.

A futók 42,2 kilométert futnak a Medoc borrégióbanForrás: AFP/Nicolas Tucat

A maraton lényege tehát nem az, hogy egyéni csúcsot állítsanak fel a futók, bár aki a megadott hat és fél órán belül teljesíti a távot, azt hősnek is kikiáltják a végén. A fontos az, hogy mindenki jól érezze magát, legyen ideje megkóstolni a borokat, illetve a helyi sajtokat, steakeket és az osztrigát. De ha ez nem lenne elég, a maraton előestéjén a regisztrált versenyzőket hatalmas tészta-partik várják szerte a vidéken, attól függően, hol sikerült megszállniuk.

A Pauillac közelében lévő Chateau Montrose is egy megállója a maratonnakForrás: AFP/Nicolas Tucat

A verseny egyébként a beöltözést is támogatja. Minden évben van egy tematikája, idén a szuperhősökre esett a választás. Az előző években az elegancia és a hawaii stílus is állt már a középpontban, érkeztek is a nyakkendős, cilinderes, kisestélyis és fűszoknyás futók szép számmal.

Megadta a módjátForrás: AFP/Nicolas Tucat

A jelentkezők száma már most túlcsordult, de a regisztrációs oldalon még van lehetőség feljelentkezni a várólistára (szeptemberig még nagyon sok minden alakulhat), illetve a szállásfoglalással egybekötött regisztráció még nyitott. Ebben az esetben a rajthoz állás, a szállás és a buszos transzfer is biztosított. A 2019-es Marathon du Médoc-ot szeptember 7-én tartják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek