Egyre inkább hódítanak a wellness sörök

A legtöbben miután befejeznek egy megterhelő munkát, legyen szó kétkezi építkezési munkákról, vagy nehéz szellemi feladatokról szívesen ülnek össze a barátokkal és isznak meg egy hideg pohár sört. De ha egy kemény edzést fejeznek be, vagy teljesítenek egy durva futóversenyt, akkor nem biztos, hogy egy átlagos sör a legjobb választás az ünneplésre – olvasható a bonappetit.com oldalán.

Forrás: pixabay.com

Ezért lettek egyre elterjedtebbek Amerikában az olyan sörfőzdék, amik „wellness söröket" vagy más oldalról közelítve, erőnléti söröket gyártanak. Elsősorban kis, kézműves főzdékre kell gondolni, ahol az elkészült ital kevesebb alkoholtartalommal bír, mint egy átlag sör, de azért nem ott tart, mint az itthon kapható 2 %-os gyümölcsös sörök. Wellness viszont attól lesz, hogy sokkal több ásványi anyaggal – elsősorban káliummal, tengeri sóval és elektrolitokkal készül, így amellett, hogy felfrissít még a kifáradt testnek is segít újratöltődni.

Nagyjából úgy kell elképzelni őket, mint egy alkoholtartalommal bíró izotóniás italt, amit a sportolók edzések előtt, alatt, illetve a testmozgás végeztével fogyasztanak. A wellness söröket nem kell így nyakalni, de sportolás után ezek is segítenek pótolni a szervezetből verejtékezéssel eltávozott vizet és ásványi anyagokat (elektrolitokat). A cél itt is a só- és energiapótlás, egy kis plusz jóérzéssel megtoldva.

A barna sörtől a szüretlenekig, elég sokféle wellness sör közül lehet válogatniForrás: zelus / facebook.com

Bár nálunk egyelőre még nem találhatók a polcokon ezekhez hasonló izotóniás sörök, de ahogy a sörfürdők és a sörös spa kezelések, illetve a legismertebb sportital, a Gatorade is begyűrűzött Magyarországra, úgy talán ezek is elérhetőek lesznek egyszer.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek