Több mint százféle sajtot kóstolhat a hétvégén Belgrádban

  Több, mint százféle sajtkülönlegesség érkezik a szerb fővárosba a hétvégén: március 9-én és 10-én lesz Bergrádban a Balkán sajt-fesztivál. Aki a fővárosban jár, fűszeres fogásokat és mézes finomságokat is kóstolhat, hiszen a balkáni-régió egyik legnagyobb nemzetközi gasztro-fesztiválját is most tartják. 

  Száz fajta sajt közül válogathatnakForrás: Shutterstock / Készítette: azure1

  A sajtfesztiválnak a Belgrádi Ifjúsági Központ ad otthont, ahol a szervezők szerint olyan ételkülönlegességek is megjelennek, amelyek nagyon ritkának számítanak a sajtpiacon. Montenegróból, Szlovéniából, Bosznia és Hercegovinából és még Franciaországból is érkeznek specialitások. A sajtok mellé természetesen ízletes borokat is kínálnak.

  A rendezvényen előadásokat is hallhatnak a résztvevők; lesz szó a sajtszelés művészetéről és a sajtok történelméről is. Vasárnap este a régió legjobb sajtját is kihirdetik. A belépő 250 dinárba, átszámolva nem egész 700 forintba kerül, a látogatókat szombaton és vasárnap délelőtt 10.00 és este 20.00 óra között várják. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!