Női borászok tartanak borkóstolót nőnapon

Harminckét borásznő több mint száz borát ismerhetik meg a látogatók a nemzetközi nőnap alkalmából, Gyengébb? Nem! címmel meghirdetett borkóstolón pénteken a Sofitel Budapest Chain Bridge hotelben - olvasható az esemény Facebook oldalán.

Forrás: Gyengébb? Nem! - Nőnapi borkóstoló / facebook.com

A rendezvényt 2018-ban tartották meg először, egy évvel az után, hogy Szabó Edit borszakíró 2017-ben megjelentette Gyengébb? Nem! című könyvét, melyben huszonhat női borász és birtokigazgató meséli el saját történetét.

A nőnapi borkóstoló végül úgy kinőtte magát, hogy idén már 32 borásznő lesz jelen az eseményen és több új tételt is ezen az estén mutatnak be a termelők: Tóth Katalin például ekkor kóstoltatja először az egri Tóth Ferenc Pincészet 2018-as kadarka sillerét, Gere Andrea megmutatja a forgalomba még nem került 2017-es fekete járdoványt és syrah-t, Molnár Júlia Dóra hozza a Csendes Dűlő 2017-es, fahordóban érlelt prémium kéknyelűjét, és Gálné Dignisz Éva is letekeri a kupakot friss gyöngyözőboráról.

A pezsgőkhöz illő friss osztrigáról, sonkákról, sajtokról és egyéb francia finomságokról Alain Losbar konyhafőnök és a Paris Budapest étterem csapata gondoskodik, az osztrigabár kínálatához pedig remekül illik majd az a huszonegy különböző buborékos ital, amelyet a standoknál kínálnak. A 2019. március 8-án 16 óra és 21:30 között tartott sétálókóstolót kiegésztő csokoládés és sajtos mesterkurzusokra még van pár jegy.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek