Mit gondolnak, hol nyílt meg a világ legmagasabban lévő étterme?

A határokat minduntalan áttörő Dubai most már biztos, hogy magassági mámorban szenved. Eddig sem kellett félteni az Emírségek építészeit és az itt dolgozó külföldi tervezőket, de most talán még magukat is túlszárnyalták. A világ legmagasabb éttermének titulált The Lounge, a Burj Khalifa 152., 153. és 154. emeletén kapott helyet.

The Lounge 575 méter magasanForrás: burjkhalifa.ae / facebook.com

Az 575 méter magasan csücsülő étterem egyszerre üzleti találkozóhely, bár és cukrászda is. És persze csodás kilátást is nyújt, főleg ha a vendégek kisétálnak a kültéri teraszra, ami 30 szinttel feljebb épült meg, mint a korábbi rekorder, vagyis ugyanennek az épületnek az At.mosphere étterme.

A The Lounge-ban 12.30-tól 16-ig, majd 17:30-tól szolgálják fel a délutáni teát, desszertekkel és szendvicsekkel kiegészítve. Naplemente után lehet koktélokat rendelni, de a Lonely Planet híre szerint ezeknek az ára majdnem ugyanolyan magas, mint amilyen magasan az étterem található. A hangulatot élőzene teszi teljessé, és nem akármilyen; A The Lounge napról napra nemzetközileg is ismert vendégelőadókat hív a színpadára.

A Burj Khalifa 2010 januárjában nyitott meg, 8 évvel azután, hogy letették az alapkövét. Azóta csak halmozza a legeket: ezen az épületen halad keresztül a világ leghosszabb liftje, itt tartják a legmagasabban az újévi tűzijátékot, és tartja a rekordját az egy épületen bemutatott legnagyobb fény és hang show-nak is. Ezeket a legeket gyarapítja most a The Lounge, és mivel Dubai lesz a rendezője az Expo 2020 rendezvénynek, ezért biztos, hogy még jó pár extrém ötlet megvalósul addig.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek