Mangalicafesztivállal seprűzik ki a telet Debrecenben

A Debrecen központjában megrendezett fesztiválon 2019. március elsejétől harmadikáig a gasztronómiai kínálat mellett egész napos színpadi műsorokkal, könnyűzenei koncertekkel, vásári komédiával, a tél "kiseprűzését" bemutató produkciókkal várják az érdeklődőket.

Forrás: Bru-nO / Pixabay

A tizedik alkalommal megrendezett Mangalicafesztivált, idén először a télbúcsúztató maskarádéval együtt tartják. A 18. Debreceni Maskarádé már 2019. február 26-án elkezdődött és javában űzi a telet az utcákon és a Vojtina Bábszínházban, de idén összekapcsolódott a gasztrofesztivállal is. Így az egésze egy olyan kulturális rendezvény lesz, amelyben van színházművészet, zene és gasztronómia is. Ott lesz a Kossuth téren Konc király és Cibere vajda, összecsapnak majd a bőség és a böjt urai, jönnek a gólyalábas csepürágók, de a maskarás felvonulás és a farsangi jelmezes mulatságok sem maradnak el. A részletes programról a Debreceni Maskarádé Facebook oldalán olvashatnak.

Forrás: Vojtina Bábszínház‎ / facebook.com

Bár a legutóbbi budapesti mangalicafesztivál csak három hete ért véget, a tenyésztők felkészültek arra, hogy a tizedik debreceni fesztiválon is teljes termékpalettával legyenek jelen. Sőt a hét termelő hagyományos termékei mellett most először hét street food kocsiból mangalicaételeket is kóstolhatnak majd a látogatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek