Vajon mi történik a maradék étellel az Oscar gála után?

A hollywoodi elit álomba illő fogásokat fogyaszt a Kormányzói Bálon, rögtön az Oscar-díj átadó gála után. De nemcsak ők laknak jól exkluzív ételekkel ezen az estén és az elkövetkező pár napban, hanem Los Angeles szegénynegyedének, a Skid Row lakói is.

Wolfgang Puck a konyhájábanForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Barbara Munker

Az Oscar gála utáni Kormányzói Bál hivatalos séfje az osztrák származású Wolfgang Puck. A sztárséf és csapata évek óta szebbnél szebb menüket állít össze az Oscar-díj nyerteseinek, jelöltjeinek, családtagjaiknak és annak az 1500 vendégnek, akik hivatalosak a bálra. Idén 200 szakács és 850 felszolgáló dolgozott azon, hogy mindenki jól érezze magát.

A vacsora asztalokra olyan exkluzív ételek kerültek, mint az osztriga, a legjobb minőségű iberico sonka, Burgundiából érkezett fekete szarvasgombával készült fogások, valamint 15 kiló kaviár és 240 kiló wagyu marhahús a Miyazaki prefektúrából Japánból – olvasható a foodandwine.com oldalán.

A Kormányzói Bál terített asztalának hozzávalóiForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Barbara Munker

Ennyi étel mellett nem csoda, ha jó pár adag érintetlenül marad az asztalokon. De Puck konyhájában (szinte mindegyik éttermét beleértve) semmi sem veszik kárba. A séf és Los Angeles-i étterme az elsők között csatlakozott a Chefs to End Hunger (Séfek az éhezés ellen) programhoz, így ami nála megmarad, valamint gusztusos és ehető; legyen bármilyen drága és minőségi, az adományként megy Los Angeles szegénynegyedeinek segítőközpontjaiba vacsorára.

A Chefs to End Hunger programot 2012-ben indították el azzal a céllal, hogy hosszú távú és jó kapcsolatokat kössenek olyan kaliforniai, nevadai és Arizona állambeli séfekkel, éttermekkel és hotelekkel, ahonnan a jó minőségű maradék nem a kukába, hanem azokhoz kerülhet, akik rászorulnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek