Kicsi rá az esély, de megtörténhet! Tényleg kikelhetnek a bolti tojások

  A Sutton Coldfield városából származó 14 éves William Atkins mindig is nagyon érdeklődött a természettudományok és a biológia iránt, ezért nemrég úgy döntött, tesztel egy teóriát, miszerint ki lehet keltetni a boltokban vásárolható tojásokat, ha megfelelő feltételeket teremt számukra az ember.

  Frissen kikelt kiskacsa - A kép csak illusztrációForrás: shutterstock.com

  William az ebay-en rendelt tojáskeltető inkubátort, amin senki sem lepődött meg a családjában, mert mindenki tudta, mennyire érdeklődő természete van. Miután megérkezett a gép, először fürj tojásokat vásárolt, mivel utánaolvasva a kísérletének, kiderült, hogy 2016-ban egy holland férfi már próbálkozott a feladattal, és sikeresen kikeltetett egy fürj fiókát. De a brit fiúnak nem volt sikere az apró tojáskákkal, így szabad tartású kacsa tojásokat választott, és elhelyezte azokat a keltetőgépben, amit a szobájában tartott – írták a independent.co.uk oldalán.

  Keltetőgépet a netrőlForrás: shutterstock.com

  Három nappal a keltetés megkezdése után, már látni lehetett az egyik kis embrió dobogó szívét. A tizenkét darab tojásból egyben megjelent az élet. Kicsivel több mint három hét múlva a tojás mozogni kezdett, majd pár nappal később a kicsi kacsa csőre áttörte a héjat. A jövevény nemét még nem sikerült megállapítani, de vagy Jeremy vagy Jemima lesz a neve. Ha pedig már elég nagy lesz, a szomszédos farmon élhet.

  Bár ezek a tojások mind meg nem termékenyítettként kerülnek a boltokba, kicsi, de van rá esély, hogy egy-két tojásban mégis kifejlődhessen az embrió, ha megfelelő körülmények között tartják.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!