Az első könyv, amelynek minden lapja sajtból van

  A University of Michigan egy csomó könyvritkaságot mondhat magáénak. Például egy olyat, amelyik pont úgy néz ki, mint egy nyolc szeletből álló meggyes pite, és igen, egy olyat is, amelyiknek minden lapja sajtból, pontosabban amerikai sajtból van.

  A 20 slices, azaz 20 szelet című, sárga vászonborítású könyvecske néhány hónapja került a könyvtár különleges kiadványainak gyűjteményébe. Az alkotó a New York-ban élő Ben Denzer, aki civilben könyvborítókat tervez. Amikor a sajtos könyv megjelent a piacon, minden jó érzésű könyvmoly felszisszent a Twitteren. „Ez egy sértés a könyvekre nézve", „Ilyet én is tudnék" – írták. Csakhogy nem nekik jutott előbb eszükbe.

  Lapozzunk csak bele!Forrás: www.lib.umich.edu

  Az Atlas Obscura cikke azonban nem ad választ a mindenkit fesztítő kérdésre, avagy, hogy a konyhában vagy a könyvtárban illik-e tárolni a sajtkönyvet. A könyvtárban egyelőre különböző megoldásokkal próbálkoznak, hiszen valamilyen módon ki kell állítani a szerzeményt.

  Persze van egyszerű megoldás. Az egyik könyvtári dolgozó például, aki annak idején elment, hogy felvegye a megrendelt csomagot, arról számolt be, hogy látta, a könyvet nem a polcról vették le mielőtt odaadták neki – mivel azt az átvételig a hűtőben tárolták.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!