A legjobb török falatokkal együtt tálalja úti kalandjait egy gasztroblogger

    Tóth Ági, a Nur Gourmet gasztroblog írója 2005 óta szerelmese a török kultúrának, pontosabban a török gasztronómiának. Nemrég tért vissza egyhónapos délkelet-törökországi gasztro tanulmányútjáról, aminek ízes élményeit megosztja az érdeklődőkkel egy vacsorával egybekötve.

    Dél-Kelet Törökországi Gasztrokalandjaim Ízei és KépeiForrás: Nur Gourmet / facebook.com

    A hétfajta előételből álló vacsorát és élménybeszámolót február 27-én este fél héttől tartják a Borganika stúdióban. A blogger mesél majd az élményeiről, a sok receptről, amit a főzőkurzusokon lesett el, a török éttermi titkokról, és a sok-sok fűszerről, amit a bőröndjében hazahozott. Az estét érdekes fotók is színesítik.

    A muhammara krém nem maradhat le az asztalrólForrás: shutterstock.com

    A menüben többek között szerepel majd egy báránygombócos joghurtleves forró mentás vajjal, az elhagyhatatlan muhammara - vagy ahogy Antakyaban hívják cevizli biber -, amely egy dióval, antalyai paprikakrémmel, szezámpasztával és római köménnyel készült krém, de lesz sıcak hummus is, vagyis csicseriborsókrém fenyőmagos forró vajjal leöntve, illetve fűszeres darálthússal töltött bulgurlepények olajban kisütve – csak, hogy pár ízbombát említsünk. Minderről bővebben az esemény Facebook oldalán olvashatnak.

    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!