Tavaszváró kenyerekkel űzik a telet Zuglóban!

  A Zuglói Kenyérközösség programon, amit 2019. február 23-án, szombaton délután, a zuglói AZTA Kézműves Közösségi Műhelyben szerveznek, az érdeklődők többek között megismerkedhetnek a közösség első kistermelőivel, akik elhozzák az egészséges, allergének szempontjából biztonságos élelmiszereket kóstolásra, és a köztes kereskedelmi lépcsőfokok nélküli vásárlásra.

  Forrás: Eszter Kethelyi/‎Tavaszváró kistermelői kóstoló/facebook.com

  De egy átlagos piacozás helyett, ezen a közösségi napon jobban képbe kerülhetnek a hazai kistermelők munkáját illetően, megtanulhatják, hogyan legyenek tudatos vásárlók és miként tudnak egyre inkább a hulladékmentesség felé haladni. A Tavaszváró kistermelői kóstolón a termelők és a vásárlóközösség megoszthatja egymással a tapasztalatait, de közben finom kenyereket, sajtokat és házi szörpöket is kóstolhatnak, ki cukorral, ki szteviával készültet.

  A Pusztán Kézműves Sajtműhely sajtjai, NagypiritForrás: Adél Csernovitz‎/Tavaszváró kistermelői kóstoló / facebook.com

  A kiállítók között lesznek, akik lenvászonból és kendervászonból készült kenyérkendőkkel, kenyérzsákokkal is készülnek majd, így aki vásárolni szeretne az készüljön saját táskákkal, mert a hulladékmentesség érdekében nem lesznek a piacnapon nejlonzacskók. De, aki helyben varrna magának kenyeres-, vagy éppen gyümölcsös vászontáskát, arra is lesz lehetőség egy kis meglepetés workshop keretében – olvasható az esemény Facebook oldalán.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!