Tavaszváró kenyerekkel űzik a telet Zuglóban!

A Zuglói Kenyérközösség programon, amit 2019. február 23-án, szombaton délután, a zuglói AZTA Kézműves Közösségi Műhelyben szerveznek, az érdeklődők többek között megismerkedhetnek a közösség első kistermelőivel, akik elhozzák az egészséges, allergének szempontjából biztonságos élelmiszereket kóstolásra, és a köztes kereskedelmi lépcsőfokok nélküli vásárlásra.

Forrás: Eszter Kethelyi/‎Tavaszváró kistermelői kóstoló/facebook.com

De egy átlagos piacozás helyett, ezen a közösségi napon jobban képbe kerülhetnek a hazai kistermelők munkáját illetően, megtanulhatják, hogyan legyenek tudatos vásárlók és miként tudnak egyre inkább a hulladékmentesség felé haladni. A Tavaszváró kistermelői kóstolón a termelők és a vásárlóközösség megoszthatja egymással a tapasztalatait, de közben finom kenyereket, sajtokat és házi szörpöket is kóstolhatnak, ki cukorral, ki szteviával készültet.

A Pusztán Kézműves Sajtműhely sajtjai, NagypiritForrás: Adél Csernovitz‎/Tavaszváró kistermelői kóstoló / facebook.com

A kiállítók között lesznek, akik lenvászonból és kendervászonból készült kenyérkendőkkel, kenyérzsákokkal is készülnek majd, így aki vásárolni szeretne az készüljön saját táskákkal, mert a hulladékmentesség érdekében nem lesznek a piacnapon nejlonzacskók. De, aki helyben varrna magának kenyeres-, vagy éppen gyümölcsös vászontáskát, arra is lesz lehetőség egy kis meglepetés workshop keretében – olvasható az esemény Facebook oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek