Jön a hazai beltéri borkóstolók magnumja!

  Minden eddiginél több, összesen 235 borászat több mint 1000 bora közül választhatnak a 10. Borjour Magnum látogatói szombaton, február 16-án, a Millenáris park csarnokaiban; a legnagyobb magyarországi beltéri borkóstoló programjában immár mesterkurzusok is helyet kapnak – olvasható a rendezvény honlapján.

  Forrás: borjour/facebook

  Az eseményt az eddiginél is nagyobb területen, a Millenáris B, C és D épületében rendezik meg, sétáló kóstolókkal, Top Borbárral és mesterkurzusokkal. A sétáló kóstolón Tokajtól Zaláig szinte minden hazai borvidék képviselteti magát, de számos határon túli magyar pincészet is ott lesz rendezvényen. Idén a 220 magyar borászat mellé 15 külföldi pincészet is jelentkezett, így olasz, spanyol, osztrák, horvát, szlovén és montenegrói borokat is kóstolhatnak a látogatók.

  A kép a Borjour Dél 2019 eseményen készültForrás: BorJour / facebook.com

  A már említett mesterkurzusokat, melyek újdonságnak számítanak a rendezvénysorozat történetében, Fiáth Attila borakadémikus tartja a Millenáris D épületében. Az első előadás a Champagne Stílusgyakorlatok címet kapta és a különböző Champagne-stílusokat járja végig a rozétól a magnum palackoson át az évjáratosig. A mesterkurzus ára 15 000 forint. A második, játékos, összehasonlító kóstolón azt tudhatják meg a jelentkezők, hogy miként érnek a magyar csúcsborok másfél literes (magnum) palackokban, és mitől mások, mint a 0,75 l-es párjuk? A mesterkurzus ára 3 000 forint.

  A mesterkurzusok ára a belépőt nem tartalmazza! Az esemény normál belépője 7900 forint korlátlan kóstolóval. A különböző jegytípusokról az esemény honlapján olvashatnak bővebben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!