A világ legcsípősebb fish&chips-ét csak nyilatkozattal lehet megkóstolni

A Millers Fish & Chips családi vállalkozást Haxby városában találják, Észak-Yorkshire megyében, de a híre olyan nagy, hogy egész Nagy-Britanniából elzarándokolnak ide a fish&chips imádók.

A videó szerint a paprikát is mellé sütik, nehogy már ne legyen elég csípősForrás: Millers Fish & Chips / facebook

Most azonban egy olyan étellel álltak elő, ami először könnyekre fakaszt, aztán talán még a porral oltót is elő kell venni a sarokból. Így mielőtt bárki megkóstolná halálosan erős panírba forgatott sült halukat, alá kell írnia egy beleegyező nyilatkozatot, miszerint a bisztrót nem terheli semmilyen felelősség, ha a vendég tüzet hányna – írták a Lonely Planet oldalán. 

A négygenerációs halbisztrót apa és fia, Nick és David Miller vezetik, és 2018-ban elnyerték a Nemzeti Fish & Chips-díjat, mint Nagy-Britannia kedvenc chipsezője, ahol a halak fenntartható forrásból érkeznek. De a díjazás után nem ültek tétlenül, és ismét kitaláltak egy kísérleti ételkreációt, egy eszementen csípős sült halat, amit Fire eating fish-nek, azaz Tűzevő halnak hívnak.

Biztos a halat kell oltani, nem azt, aki eszi? / Az egyik önkéntes és David MillerForrás: Millers Fish & Chips / facebook

A 7.50 euróért (körülbelül 2300-2700 forint között) kapható étel panírjába a következők kerültek: csípős chilli por, szárított piros Birds Eye chilli, cayenne bors, csípős paprika, chilli-, chipotle-, ancho chilli pehely és csípős szósz, illetve a ropogósság érdekében a bisztro sajátmárkázott trinidadi skorpió chillivel ízesített hullámos chipse apróra törve, ami a szakértők szerint a világ legcsípősebb burgonyaszirma. Viszont ami érdekes, hogy azok szerint, akik már túlélték a kóstolását, még ennyi csípősség mellett is érezhető a hal finom húsának az íze. A porral oltó azért mindig készen áll az asztalok mellett.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek