Üvegből kanállal, vagy palacsintába töltve? Jön a Nutella nap

Az első Nemzetközi Nutella Napot egy amerikai blogger, Sara Rosso hirdette meg 2007. február 5-én. Annyira szerette a mogyorós csokoládékrémet és az azzal készíthető finomságokat, hogy úgy érezte megérdemelhet egy saját „ünnepnapot". A közösségi hálón meghirdetett Nutella nap pillanatok alatt sikeressé vált és rengetegen jelentkeztek képekkel, receptekkel, történetekkel a blogger oldalán.

Forrás: shutterstock.com

Azóta a Nemzetközi Nutella Nap egy világraszóló eseménnyé nőtte ki magát, így Rosso 2015-ben átadta a lebonyolítását az olasz Ferrero cégnek, akik a krémet készítik. Úgy mint az Aszú Day  esetében, a rajongókat évek óta arra biztatja a Nutella nap, hogy február 5-én osszák meg üzeneteiket, fotóikat, receptjeiket az édességgel kapcsolatban. De lehet zenét írni, rajzolni, édesség partit rendezni, vagy egy érdekes helyen Nutellát enni - olvasható a nutelladay.com oldalán.

Ha beszállnának a játékba, Budapesten az egész hónapban találnak olyan ínycsiklandozó helyeket, ahol hódolhatnak Nutella evő és fotózó kedvüknek. A teljesség igénye nélkül érdemes lesz például meglátogatni a SUGAR! Shop-ot, ahol 2019. február 3-tól 5-ig Nutellás macaron szendviccsel, mascarponés tejszínkrémmel készült Nutellamisúval, Nutella magnummal, és külön erre az alkalomra készített sajttortával is készülnek. Finomnak és izgalmasnak ígérkeznek a Bálna Bisztró Nemzetközi Nutella- és palacsinta-napjai is, ahol kóstolhatnak Nutellasushit friss gyümölcsökkel, Creamy Martini fantázianevű koktél, és különböző palacsintavariációkat is; egészen a hónap végéig.

Forrás: shutterstock.com

A Habos Gofrinál, a Ferenciek terén pedig állandó a kínálat Nutellás-banános gofriból, így a #worldnutelladay hashtaggal megjelölt fotót, amit bármelyik közösségi felületen bemutathatnak, akár még ma elkészíthetik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek