Olyan, mint egy Big Mac, de szaftosabb: a Burger King visszavág

A királyi gyorsétteremlánc svéd leányvállalata azon nyomban lecsapott a fricskázás lehetőségére, amint kiderült, hogy a McDonald's elvesztette a jogot a Big Mac név használatára Európában. A két cég mindig is hadilábon állt egymással a hamburgerek megnevezését illetően, így a svéd éttermekben seperc alatt átírták a menütáblákat, és még egy videót is készítettek róla – írta a theguardian.com oldal.

"Nem Big Mac-ek" a svéd étteremlánc videójábólForrás: Youtube / screen shot

A listán szerepelt, a „Szeretnéd, ha Burger Big Mac lenne", a „Mint egy Big Mac, csak tényleg nagy", az „Olyan, mint egy Big Mac, de szaftosabb", és az egyik kedvenc a „Big Mac-szerű, de persze tűzön grillezett".

A McDonald's azután vesztette el a jogot a név használatára, hogy ő maga perelt be egy kisméretű ír gyorsétteremláncot, a Supermac's-t, amiért az használja a megnevezést. De végül a híres étteremlánc maradt Big Mac nélkül, mivel nem sikerült bizonyítania kizárólagos jogait.

A Burger King és a McDonald's hosszú évek óta harcol egymással, mint Dávid és Góliát. 2018-ban még odáig is elmentek, hogy az applikációjukon keresztül felajánlottak egy egycentes Whopper-t azoknak, akik egy McDonald's mellett állva kattintottak az ajánlatra. Ezután az app elirányította őket a legközelebbi Burger King-be, és megkapták a szendvicsüket, ami Big Mac-szerű, de persze tűzön grillezett volt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek