Egri és soproni bor nyerte el a nagydíjat

A Magyar Bor Nagydíj 2018 nyertesei az egri Tóth Ferenc Pincészet 2016-os Egri leányka superior és a fertőrákosi Luka Enikő Pincészet 2015-ös Kékfrankos bora lettek. A Magyar Borszakírók Köre harmadik alkalommal állította össze a hazai borok Super 12 listáját, és az azon szereplő tételek közül választották ki a két nyertest.

Forrás: pixabay.com

A verseny keretében a borszakírók előszöe több fordulón át leadott szavazataikkal rangsorolták az elmúlt öt évjárat olyan borait, amelyek megfeleltek a legigényesebb fogyasztói elvárásoknak is, illetve nemzetközi összehasonlításban is versenyképesek voltak. Végül a kialakuló 12-es lista borait két bizottság kétszer kóstolta eltérő sorrendben, illetve pontozta - olvasható a gusto.hu oldalon.

A díjátadó gálát, ahol a díjazottak átvehetik az oklevelet, a debreceni Déri Múzeumban tartják 2018. január 26-án. Az idei rendezvényen 11 borvidék 19 pincészetének csaknem 60 borát lehet majd megkóstolni. A rendezvényen többek között jelen lesz a Holdvölgy (Mád), a Tornai Pincészet (Somló-hegy), a Káli Kövek Pincészet (Szentbékkála), a Tóth Ferenc Pincészet (Eger), a Thummerer Pincészet (Noszvaj), a Gere Attila Pincészet, (Villány), a Balla Géza Pincészet (Arad), Luka Pincészet (Fertőrákos) és a St. Andrea Pincészet (Eger).

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek