Sült kolbászok hadával várják a piacozókat a Római parton

A Nánási udvarban, a Római-part közelében nyílt piac két éve, minden szombaton rengeteg termelői zöldséggel, házi sajtokkal, finom pogácsákkal, kenyerekkel és süteményekkel várja a piacozókat, de kínálnak csirke-, sertés- és marhahúst is. Így aztán még ha nem is konkrét bevásárlólistával érkeznek, a sok látnivaló akkor is megér egy látogatást.

Mi először 2017 nyarán jártuk be ezt a területet, akkori tapasztalatainkról bővebben itt olvashatnak. Aztán később, 2018 őszén tértünk vissza több alkalommal is.Tömeg egyszer sem volt, inkább családias hangulatban teltek ezek a piacos délelőttök, és így legalább mindenhez oda lehetett férni. A sajtos pultoktól azonban, merthogy a piacon van több is, általában alig sikerült elszakadni.

Sajt hegyek, amiktől nem lehet elszakadniForrás: Római parti Piac / facebook

A szürke, téli napokat ellensúlyozva, január 26-án a piac nemcsak a már megszokott árusok termékeivel jelentkezik, hanem kétféle csabai kolbászból készült grillkolbásszal is várja a látogatókat. A 100 adag kolbászhoz friss zsemle, mustár és forró tea is jár majd – olvasható az esemény Facebook-oldalán. A Római-parti piac reggel 8-kor nyitja meg kapuit és délután 13 óráig tart nyitva.

Már majdnem sercegnek a kolbászokForrás: pixabay.com
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek