Téli dűlők és forralt bor a Gasztrosétányon farsangkor

Az idei Téli Etyeki Pikniket a vidék ízei jegyében rendezik meg 2019. január 19-én. A gasztro és családi napon 23 kiállító, borászat és vendéglátóhely kinálatából válogathatnak majd. A Gingalló Csokoládéműhely például nyitott műhellyel készül, ahol csokoládékésztés bemutatón vehetnek részt 10:30, 12:00, 13:30, 15:00 és 16:30 órakor. A különleges kézműves csokoládék kóstolója pedig egész nap tartani fog - olvasható az esemény Facebook oldalán.

Hangulatkép 2018-bólForrás: Etyeki Piknik/facebook.com

Árpás Laci Sonkamester Pincéjénél 9.00 órától disznóvágást és látvány malacsütést rendeznek, utána pedig a délvidék ízeit, csevapcsicsát, plejskavicát, grillkolbászt és házi rétest lehet majd kóstolni. A Dvorák Vendégudvarban állatsimogató és parasztudvar-látogatás, valamint füstölt vásár várja majd a látogatókat. Az udvarban kóstolhatunk újévi lencsegulyást, toros töltöttkáposztát, ludaskását, disznótorost, sült oldalast és csülköt is. A Desszert Pincében pedig csokis pavlova vár gránátalmával, illetve vörösboros csokitorta és gesztenyés-vaníliás szelet.

Forrás: P.Varga Piroska/Etyeki Piknik/facebook.com

A Rókusfalvy Birtokon 10 órától kézműves foglalkozást tartanak a gyermekeknek, a borszerető felnőtteket pedig „Pohárral a kézben" név alatt futó rendhagyó pincetúrára várják 11.00, 13.00 és 15.00 órakor. A Piknik-matiné 11.00 és 14.30-kor kezdődik. Az utcazenét pedig a Zrínyi Pop szolgáltatja. A Korda Filmstúdió is csatlakozott a programhoz, így január 19-én 30% kedvezménnyel várja az érdeklődőket a stúdióban; vezetett túrára pedig 10.00 és 12.00 órakor kerül sor. A túrákra ajánlott a Filmstúdió honlapján regisztrálni.

A programok és kóstolók mellett lesznek még jó borok és az időszaknak megfelelő menüsorok is, mint például hurka, kolbász és pulled pork az Aubergine Teraszon, vagy babgulyás házi füstölt csülökkel háziasszony módra és házi kocsonya disznóságokkal a Milán Pincében, a Zalán Faháznál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek