Magyar cukrászról még nem írtak ilyen presztízsű magazinban!

  A spanyol kiadású So Good magazin angol nyelven jelenik meg immár tíz éve, több mint 310 oldalon. A jubileumi Nr 21. kiadásban Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza is szerepel, illetve a munkáiról készült fotók, melyeket Antonio Fekete készített, a világ egyik legismertebb és legnagyobb presztízsű cukrász kiadványának magyar forgalmazója – olvasható a gastroguide.hu oldalon.

  Forrás: Attila Menyhart / facebook.com / Antonio Fekete

  A magazin a világ legkreatívabb és legnevesebb cukrászait szerepelteti, egyedi receptekkel és technológiákkal, de magyar cukrász munkásságáról és életútjáról eddig még nem számoltak be. Miután a magazin kiadója és szerkesztői megkapták Menyhárt Attila portfólióját, hosszas egyeztetések és beszélgetések után végre összeállították a végleges anyagot.

  A So Good Nr 21. borítójaForrás: Attila Menyhart / facebook.com / Antonio Fekete

  A kiadványban a cukrász életútja és szakmai sikerei mellett a elsősorban a desszerteké a főszerep. Szerepel benne egy tányérdesszert: kecskesajt parfé pekándióval, gesztenyével és sancho borssal infuzionált körtével – ezek az ízek jelennek meg különböző textúrákban. Illetve láthatnak egy mono desszertet is, ami nem más, mint a macaron és a mille feuille ötvözete – egy finger macaron. Az összeállítás további szereplője egy új Haiti Cuvee csokoládéval készült desszert, amelyben a gianduia és a paradicsom is fontos szerepet kap. A magazin január 8-án jelent meg hivatalosan, Magyarországon pedig a Cookbooks.hu oldalán keresztül érhető majd el.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!