Egy nap alatt elkapkodták az énekesnő borait

Egyre több színész, énekes és banda foglalkozik borokkal. Vannak, akik apait-anyait beleadnak a borkészítésbe két turné között, és vannak olyanok is, akik talán még meg sem kóstolták a nevükkel eladott tételeket. De, hogy kié a finomabb és élvezhetőbb, azt csak a vásárlók tudják megmondani.

Az eladások viszont azt mutatják, hogy az odaadással, törődéssel készült „házi" borok a kelendőbbek, nem pedig a profi borászok által elkészített „Rolling Stones" borok. Az első kategóriába tartozik a Two Wolves (Két Farkas) bormárka is, melynek ötletgazdája Alecia Moore, ismertebb nevén Pink. Az énekesnő 2008 környékén kezdett bele a szőlőtermesztésbe és a borkészítésbe, de már előtte is foglalkozott organikus gazdálkodással egy-egy turné közben és a gyermeknevelés mellett – írta a foodandwine.com oldal.

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Joe Scarnici

A bormárkának van egy Instagram oldala is, ahol Pink azt írta, hogy legszívesebben név nélkül adta volna ki a borait, mert úgy érzi önmagukban is megállnák a helyüket, de ez az ő helyzetében nem volt lehetséges. Ekkora érdeklődést azonban nem várt, ugyanis a 2018. november 26-án online eladásra kínált 114 rekesz bort – Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, és Petit Verdot – másnapra egytől-egyig megvásárolták. Pedig a Two Wolves borokat nem fillérekért kínálták. A palackok ára 60 dollártól (16 800 forint) 90 dollárig (25 200 forint) terjedt.

A 2015-ös Cabernet Sauvignon 21 hónapig érlelődött hordóban, mielőtt palackozták volna. A 13,6-os alkoholtartalmú Cabernet Franc szőlőtőkéit 2010-ben ültették, a bor 95% Cabernet Franc és 5% Cabernet Sauvignon házasításával alakult ki. Az énekesnő a Petit Verdot szőlővel azonnal szerelembe esett, amikor 2014-ben először leszüretelték. A legtöbben azt mondták neki, hogy ez a szőlő csak házasításra való, önmagában senki nem keresi, nem issza. Moore másként gondolta; 21 hónapos új és használt hordós érlelés után ebből a borból palackozták a legtöbbet – olvasható a Two Wolves honlapján.

A Két Farkas névvel jelzett bor következő tételeit 2019 áprilisától lehet majd megvásárolni online. Utána már könnyebben beszerezhetőek lesznek a palackok, ugyanis ősszel már nagybani eladásra is készülnek a borászatnál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek