Ötödik éve főznek a magyar szakácsok Rómában

  Idén vízkeresztkor is hosszú sorokban álltak az emberek a Szent Egyed katolikus közösség római menhelyénél, hogy meleg ételt és édességet ehessenek. A menü marhapörkölt volt tarhonyával és savanyúsággal, desszertnek pedig szaloncukor és Cserpes túrórudi járt.

  Az egyesület szakácsai Rómában Sárközy Júliával az MTVA római tudósítójávalForrás: facebook.com

  Ez volt az ötödik év, hogy a Róma belvárosában, a Trastevere negyedben levő szegénykonyhán a Magyarországról érkező szakácscsapat készítette az ünnepi ételt. Az egyesület tagjai 2015 óta segítik a Szent Egyed közösség munkáját. Hagyománnyá vált, hogy december 25-én a közösség budapesti menzáján főznek ebédet a rászorulóknak, vízkeresztkor pedig Rómában, ahol most is 350 embernek készítettek meleg ételt magyaros ízekkel – írta a Turizmus.com oldal.

  Most is minden alapanyagot Magyarországról szállítottak Rómába: több mint 80 kilogramm marhahúst, 25 kilogramm hagymát, 35 kilogramm tarhonyát és 55 kilogramm szaloncukrot. A marhahúst azért választották, hogy a nem keresztény vallásúak is fogyasztani tudjanak az ebédből. A Szent Egyed közösség idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!