Hamburgerezővé alakul a három Michelin-csillagos étterem

  A 42 éves sztárszakács, Dani García úgy döntött, hogy hamburgerezővé alakítja három Michelin-csillagos éttermét. A döntéséről nemsokkal azután adott hírt a Twitteren, hogy Lisszabonban megkapta a Michelin-kalauz elismerését. Ezzel a nevét viselő étterem Andalúzia második, háromcsillagos vendéglátóhelye lett. A nagy feltűnést keltő bejelentés után ezt mondta a La Vanguardia című napilapnak: "Amikor eléred az álmodat, eljön a pillanat a mérlegelésre: mi jön ezután?" - írta a Turizmus.com.

  A séf elmondta, hogy húsz csúcsgasztronómiában eltöltött év után olyan ételeket szeretne készíteni, amelyek a szélesebb közönség számára is elérhetők. Alacsonyabb árkategóriás, 15-20 eurós (4800-6500 forint) fogásokban gondolkodik. Mivel óriási szakadékot lát az átlagos éttermek és csúcsgasztronómia között, ezért elérkezettnek látja az időt egy újabb gasztronómiai forradalomra is.

  Forrás: pixabay.com / Stock Snap

  Ötlete szerint a jövő év októberében bezáró marbellai étterméből steak house lesz, amely elsősorban hamburgereket kínál majd. Másik étteremhálózata, a középkategóriás BiBo pedig Marbella és Madrid után Dohában kap új helyet. Ezzel a lépésével García szeretné elvinni az andalúz gasztronómiáról alkotott elképzeléseit a világ minden sarkába.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!