A fenntartható halételek mestere? Akkor ezt a gasztro-versenyt nézze meg

Fiatal séfeknek és a jövő profi séfjeinek hirdetett 2019-re is catering versenyt az Ethic Ocean szervezet, melynek fő célja, hogy megőrizze a tengeri forrásokat, és erre sarkalja a fogyasztókat is. A túlhalászott halak, kagylók és rákok, valamint a fogyasztók között pedig ott állnak a séfek, akik összekötő kapcsot jelentenek közöttük. Ezért a következő generációnak kulcsszerepe van abban, hogy a fenntartható vagy kevéssé ismert fajok fogyasztását promótálja - írta a Turizmus.com

Főzőverseny az egyik támogató, a Ferrandi Szakács Iskola szervezésébenForrás: AFP/Philippe Lopez

Az Oliver Roellinger gasztronómiai versenyre magyar séfek jelentkezését is várják, fiatal profi séfek, és tanuló séfek kategóriában. A feladatuk viszont megegyezik: a versenyre egy gourmet-, és egy "házias" jellegű, otthon is elkészíthető recepttel jelentkezhetnek, amelyekhez egy fenntartható halfajt, kagylót, rákot vagy algát kell felhasználniuk. A gourmet fogásra 2 óra 30 perc áll rendelkezésükre, a "házias" ételre pedig 30 perc.

A versenyre jelentkezési lapot és részletes szabályzatot ezen az e-mail-címen lehet kérni: concours@ethic-ocean.org

Jelentkezési határidő: 2019. április 1. éjfél

A versenyt fiatal (35 év alatti) séfek számára 2019. augusztus 4-én tartják Párizsban.

A tanulók (származási országuktól függően) 2019. március 13-án Budapesten, március 20-án Franciaországban és március 28-án Valenciában mérhetik össze tudásukat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek