Hétvégén elstartol a Füred Gastro fesztivál

Tíz kiváló Balaton-környéki étterem, a legjobb balatoni borászatok és számos kulturális program várja szombaton és vasárnap az érdeklődőket az első Füred Gasztro fesztiválon.

November utolsó hétvégéjén a Balaton, a gasztronómia és a kultúra szerelmesei Jókai, Vaszary és Blaha Lujza egyik kedvenc városában, Balatonfüreden egy hangulatos fesztivál keretében találkozhatnak egymással. A fesztivál ideje alatt végigkóstolhatják a legjobb Balaton-környéki éttermek kínálatát, a finom balatoni borokat és desszerteket.

Őszi idill a BalatononForrás: facebook.com / Balatonfüred Honlapja

Az első Füred Gastro fesztiválra a balatoni régió tíz kiváló étterme kapott meghívást. Így 2018. november 24. és 25-én a Vitorlás téren ott lesz a Sparhelt Bistro, a Márga Bisztró, a Paletta Bisztró, a Söptei Étterem, a Neked Főztem, a Kistücsök Étterem, A Konyhám, a Kalóz Bisztró, a Déli-part BBQ, és az Olíva Étterem is. Gasztro-kínálatukban pedig kiemelt szerepet kapnak majd a vad alapanyagokból készült kreatív vadételek, melyeket a balatoni régió fiatal borászait tömörítő Rizling Generáció Egyesület ajánlásával kiválasztott borok kísérnek. A borokat Dobai András és a Kredenc borbár prezentálja az ételek mellé.

Egy kis ízelítő a Paletta kínálatábólForrás: Füred Gastro

Mivel gasztronómiai és kulturális fesztiválról van szó, ezért az ételek és italok mellé hangulatteremtő dallamok is járnak. Szombaton két ausztriai szuper-produkció is érkezik a Vitorlás térre. Ott lesz a bécsi downtempo-dub-nu jazz színtér veteránja, Klaus Waldeck csapata, majd a sodró balkáni hangulatot idéző és dirty-jazzt játszó DelaDap hoz egy fergeteges táncos-zenés produkciót. Vasárnap a hazai fesztiválszínpadok egyik legkedveltebb formációja, Farkas Róbert zenekara, a Budapest Bár lép fel Behumi Dóri, Keleti András, Kiss Tibor és Mező Misi közreműködésével.

És a színpadon a Budapest BárForrás: Füred Gastro

A sajtóközleményből az is kiderült, hogy a balatonfürediek számára kedvezményes jegyekkel készültek a szervezők, az állandó balatonfüredi lakcímmel rendelkezők a lakcímkártyájuk bemutatásával kedvezményesen vásárolhatnak belépőt a fesztiválra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek