Japán topséfek etetik az étteremvonat utasait

A japánok a turizmust is máshogy fogják fel, mint a világ más tájain, bevállalják az innovációkat, akár a vasúton is. A japán vasutak leginkább a hiperpontos és villámgyors vonatokról ismertek, de az East Japan Railway Company (JR East) különleges különvonatokkal is vonzza a látogatókat – írja a CNN.

Van űrtematikájú vonat planetáriummal, de természetesen Pikachutól terhes Pokemon-szerelvény is. A CNN azonban a 2013-ban bevezetett Tohoku Emotion vonatról ír, ami egy gasztronómiai utazást tesz lehetővé Honsu szigetének keleti partvidékén (amit anno a hatalmas földrengés, szökőár és az atomerőmű-baleset pusztított le).

Hacsinohe és Kudzsi városok között közlekedik a vonat, ami szezonális ételeket kínál. Ezeket Japán celebséfjei készítik el a régió kedvelt alapanyagaiból, amiben egész bizarrak is vannak: marhahús, szőlő, siitake gomba és tengeri sün. A séf személye félévente változik, a menü pedig egy séf alatt kétszer módosul. A mostani séf Isii Sinszuke, ő márciusig marad.

Japán a Travelón
Négy évvel ezelőtti japán utunk után írtunk arról, hogy mit nem szabad kihagyni Japánban, mire kell ügyelni az eltérő illemszabályok miatt, és hogy milyen különlegességeket tud kóstolni az, aki nem szereti a szusit. Beszámoltunk meglepő japán szokásokról, és arról is, hogy ezek közül - saját bevallásuk szerint - olvasóink miket vennének át szívesen. Azt pedig, hogy miért kellene ismeretlenekre lövöldözni a kezünkkel Oszakában járva, vagy, hogy hol szerezzük be a szuvenírt, ha nem szeretnénk sokat költeni, már az Oszakai Egyetem magyarul tanuló japán diákjaitól tudtuk meg.

A vonat népszerű, a helyek hetekkel indulás előtt betelnek. Aki feljut a vonatra, az egy négyfogásos menüt fogyaszthat el. Az oda-vissza vonatút felénél, Kudzsinál másfél órás városnézést is beiktatnak. A vonat közben lelassít minden látványos szakasznál, hogy lehessen fotózni. Nézzen körül a vonaton a Google Street View-val:

Kifejezetten szívesen látják a helyieket, hogy ezt a nyugati jellegű, bár azért japános étkezést ők is kiélvezhessék a csodás tájon átrobogva. A három kocsis vonaton vannak privát kupék is, összesen 48 ember fér el rajta. Neten nem foglalható, csak helyben, a cég irodáiban 11 900 jen/fő (30 000 forint) áron.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek