Százezer forintos vacsorajeggyel támogathatja a Bocuse d'Orra készülő magyar csapatot

  2019-ben januárjában ismét Lyonban rendezik meg a Bocuse d'Or döntőjét, ahol a magyarokat Pohner Ádám és csapata (Segal Vitkor coach, Csillag Richárd commis, valamint Hamvas Zoltán president) képviseli majd. A nagy döntő előtt azonban Budapesten, a Stand Étterem konyhájában lehet számítani egy kis örömfőzésre. November 8-án ugyanis Ádámék mellé 2 norvég Bocuse legenda, Odd Ivar Solvold és Ørjan Johannessen valamint Széll Tamás és Szulló Szabina is csatlakozik.

  A 25 éves Pohner Ádám a mezőny eddigi legfiatalabb versenyzőjeForrás: Fekete Antonio Designfood.Hu

  Johannessen 2009-ben vett részt először részt a Bocuse d'Or versenyen, amit Geir Skeie commisa-aként meg is nyertek. 2012-ben a brüsszeli európai döntőt nyerte meg, 2015-ben pedig első helyen végzett a Bocuse d'Or világdöntőjén Lyonban. Odd Ivar Solvond 1997-ben versenyzőként a bronz szobrot vihette haza Lyonból, később pedig ő volt a 2009-es és a 2015-ös lyoni világdöntő győztes norvég csapatának a coach-a.

  Széll Tamás pedig a legsikeresebb közép-európai Bocuse d'Or versenyző, aki első versenyzésekor rögtön a lyoni világversenyig jutott, és végül a tizedik helyet szerezte meg 2013-ban. Négy évvel később már hatalmas bravúrral nyerte meg a Budapesten rendezett európai válogatót, majd Lyonban – éppen lecsúszva a dobogóról – megszerezte a negyedik helyet, és a legjobb hústálért járó különdíjat.

  Aki tehát egy életre szóló, jótékonykodással egybekötött gasztronómiai élményre vágyik, annak a november 8-ai esemény szervezői azt tanácsolják, vegyenek mielőbb vacsorajegyet (ennek támogatói ára minimum 100 000 forint), így közvetlenül is támogatják a magyar csapat Bocuse d'Or felkészülését, valamint a jövő generációinak fejlődését – olvasható a szerkesztőségünkbe érkezett közleményben.

  A november 8-i vacsora menüsora pedig így néz ki:

  ♦ Kreinbacher Prestige Brut Magnum
  Üdvözlő falat: mangalica, padlizsán, karfiol
  Sült zeller consommé, fürj tojás
  ♦ Kacsamáj, sütőtök,Tokaji
  Domaine Huet L' Echansonne Le Mont, Sec 2014
  ♦ Csirke, vargánya, csicsóka
  Szepsy István, Úrágya Furmint 2015
  ♦ Kecsege, uborkasaláta, kagylómártás
  Gaja Rossj-Bass, Chardonnay 2016
  ♦ Borjú, szarvasgomba, zeller, borsó
  St. Andrea, Merengő 2009
  ♦ Alma, mandula, citromverbéna
  Demeter Zoltán, Late Harvest 2017
  ♦ Petit fours, azaz mini édességek

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!