Megnyílt a világ első csokoládéból készült, bérelhető kunyhója

Szeptember közepén nyílt meg pár napra az a kis kunyhó egy francia településen, egészen pontosan Sèvres városában, amelyet teljes egészében csokoládéból építettek, és egy-egy éjszakára bérelni is lehet. A különleges szállást Jean-Luc Decluzeau csokoládéművész álmodta meg, akinek neve és tevékenysége leginkább realisztikus csokoládészobrairól volt ismerhető, ezúttal azonban nagyobb méretben kreatívkodott.

Forrás: Booking.com

A Chocolate Cottage névre keresztelt hotelhez másfél tonna csokoládét használt, amelyet egy fából készült, 18 négyzetméteres alapzatra helyezett. Csokiból készültek a falak, a kandalló, a bútordarabok, a csillár és a könyvespolc, és persze a komplett étkészlet. A berendezéseknek legálisan egyetlen része sem ehető darab, de az asztalon egy előre bekészített édesség-tál várja az ott megszálló vendégeket - írja a brit You magazin.

Forrás: Booking.com

Ez a kis mini csokoládébirodalom a Párizs közeli település kerámia-központú Művészeti Múzeumának kertjében, a L'Orangerie Ephémère üvegházban kapott helyett, és hatszáz óra alatt építette fel a csokoládémester. A kertjében még egy fehércsokoládéból készült halastó is található, amit egy szintén édességalapú virágyás övez.

Forrás: Booking.com

A kis házat a Booking.com szállásfoglaló oldalon keresztül lehetett csak lefoglalni 50 euróért (nagyjából 16 000 forintért), egészen pontosan itt, de ahogy a cikk írása közben az oldalukra felnéztünk, már az utolsó két októberi dátumra kiírt hely is betelt. 

Jean-Luc Decluzeau csokoládé-faragó művészForrás: Booking.com
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek