Foglalnának szállást egy hordóban?

Hazánkban is egyre több olyan borterasz és pár ágyas „borhotel" található, ami közvetlenül egy-egy pincészethez tartozik. Ezekben az a jó, hogy például szüret idején, a kemény munka és a finom borok után nem kell rögtön hazaindulni. Ha előre jelezzük, kaphatunk egy ágyat és talán még egy jó vacsorát is.

A németországi azonban ennél is tovább fejlesztette a borhotelek fogalmát. A gyönyörű településen van már egy exkluzív borhotel, de a hordóhotelek mégsem az ő hírnevét öregbítik. A hordók ugyanis a szőlőtőkék között található Hof Wild-hez tartoznak. A hosszú múltra visszatekintő Wild család faszerkezetű házához és bortermesztő területéhez kapcsolódnak a kis „domboldali szigetek", melyek a szőlőtőkék között és fölött találhatóak, káprázatos kilátással a Rajna völgyére.

Forrás: facebook / schlafen-im-weinfass

A domboldal kempingterületin régi, hatalmas boroshordókban kialakított szobák várják a vendégeket. Minden ággyal és borhűtővel felszerelt hordóhoz tartozik még egy hordó, aminek elülső részébe egy fedett borozgatáshoz és vacsorához illő részt varázsoltak – ha kint esetleg esni kezdene az eső. A 8000 literes hordók hátsó részében pedig egy jól felszerelt vizesblokk található. A hordóhotel télen is működik, és ha szükséges villanyradiátorokkal fűthető – olvasható a schlafen-im-weinfass.de oldalán. A sasbachwalden-i hordóhotelnek nyolc különálló hordópárosa van. A foglaláshoz reggeli piknikkosár, kérésre finom borok és persze csodálatos kilátás tartozik.

A kétszemélyes és két hordós pihenőteraszForrás: facebook.com/schlafen-im-weinfass

A hollandiai Stavarenben lévő borhotel hordóit Svájcból hozták és alakították át szobákká. Ezekben korábban több ezer liter francia bozsolé pihent, és még mindig árasztják magukból ezt az illatot. Egy hordóban töltött éjszakáért akár 119 eurót is fizethet a vendég, de szezontól függően jelentős kedvezmény is van.

Semmi túlzás, csak tökéletes nyugalomForrás: facebook.com/schlafen-im-weinfass

A romániai Mileştii Mici-ben, a világ legnagyobb borospincéjében is berendeztek már hasonló szálláshelyeket. De ha inkább a sasbachwalden-i hordóhotelek érdeklik, érdemes már most a foglaláson gondolkodnia, mert 2019-re már csak áprilisi és októberi időpontok vannak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek