Ha ettől a 23 borkóstolós maratontól nem kezd futni, akkor semmitől

  Ha az Ön fogalmai szerint az ideális triatlon három összetevője az előétel, a főétel és a hozzájuk párosított borok, akkor Bordeaux-ban ősszel.

  A Marathon du Medoc elnevezésű futóversenyt minden év szeptemberében megrendezik a kiváló medoc borokat termő térségben – írja a Travel and Leisure. Ami igazán különlegessé teszi, hogy a futamnak 23 megállója van, és ajánlott minden ponton megkóstolni a helyi nedűt. Legalább egy pihenőponton steakkel várják a futókat.

  Futók a Chateau Ducru Beaucaillou előtt, Vignoble de Bordeaux-banForrás: Aurimages/Philippe Roy / Aurimages/Philippe Roy

  A 42 kilométer végig szőlőtőkék és kastélyok között kanyarog, és nem csak bort, de sajtot, osztrigát és jégkrémet is kóstolhatnak menet közben a "futók" - már amennyire itt bárki is komolyan veszi ezt a sportot.

  A verseny szintideje hat és fél óra, de a futókat bátorítják, hogy nyugodt tempóban haladjanak. A részvétel egyetlen feltétele, hogy a nevező 1997. szeptember 7. előtt született. Az idei verseny szeptember 8-án kezdődik, és a nevezés már betelt, de nézőnek (esetleg sétáló kóstolónak?) még mindig érdemes elmenni, vagy nevezni a jövő évi megmérettetésre, és megkezdeni az edzést egy üveg vörösborral a kézben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!