Jázmin szőlőből készült az Év pálinkája

Kihirdették az ország egyik legnívósabb pálinkaversenyének eredményeit: az Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny díjait július 28-án adták át hagyományosan az Országház Felsőházában. Mint korábban megírtuk, a versenyre idén 309 tétellel nevezett 48 pálinkaház, amelyből 25 szakértő bírálata alapján választották ki a legjobbat.

A legeredményesebb pálinkafőzde díját idén három főzdének ítélte oda a Pálinka Nemzeti Tanács: az első helyezett az 1 Csepp Pálinka, a második a Brill Pálinkaház, a harmadik Zimek Pálinka Manufaktúra lett. Magyarország legjobb 10 000 palack feletti pálinkája 2018-ban a Bolyhos Ágyas szilvapálinkája lett, a legjobb pálinka díját pedig a Brill Pálinkaház Jázmin szőlő pálinkája nyerte el. 

A legjobb pálinka a jázmin szőlőből készült Brill-termék lettForrás: Év pálinkája 2018

A Brill Pálinkaház már harmadszor nyerte el az év legjobb pálinkája díjat – 2011-ben egy Irsai Olivér szőlő-, 2013-ban pedig egy birskörte pálinkával érdemelték ki a rangos elismerést. „A Jázmin szőlő a Pécsi Kutató Intézet új nemesítése, amellyel 2016-ban kezdtünk foglalkozni, kísérleti jelleggel. Tolna megyei – borvidéki – pálinkafőzdeként kötelességünk a legjobb szőlő alapú párlatok minél gazdagabb kínálatát felmutatni, ezért ezt a fajtát sem hagyhattuk figyelmen kívül. Az eredmény önmagáért beszél, ezért biztosak vagyunk benne, hogy mint borban, mint pálinkában nagy jövő áll a jázmin szőlő előtt – mondta el Krizl Edit, a Brill Pálinkaház egyik tulajdonosa.

A Brill pálinkaház képviseletében Krizl Edit és Nagy Attila vették át a díjatForrás: Év pálinkája 2018

A tanács hagyományosan idén is életműdíjjal jutalmazott három főzőmestert: Dr Oroszné Dr Prekop Erzsébetet (Prepok Pálinkafőzde), Bolyhos Lászlót (Bolyhos Pálinka) és Békési Zoltánt (Békési Pálinkafőzde).

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek