Ismét feléled az avasi pincesor: Borangolás májusban Miskolcon

  Immár hetedik alkalommal lesz Avasi Borangolás Miskolc hegyén, az Avason, méghozzá május 17. és 19. között.

   A rendezvény 3 napján feléled az egész avasi pinceoldal. Az Európában egyedülálló, a város szívében található pincesoron az Avas hegy oldalában több mint nyolcszáz pince és borház található, sok közülük több száz éves. A borangolókat különböző stílust (népi, jazz és világzene) képviselő zenekarok és utcazenészek várják majd. A borokról a helyi gazdákon kívül Magyarország jelentős borvidékeiről meghívott több mint hetven borászat fog gondoskodni. Az ételeket a város neves vendéglői és a Food Truck Show tagjai tálalják az Avas több pontján és az Avas tetőn, a Kilátó mellett kialakított Gasztroplaccon.  

  Az avasi református templom tetszetős harangtornya is a zenés események forgatagában találja majd maagátForrás: Shutterstock

  Az idei rendezvényen 60 borászat, 40 helyszín, 20 gasztropont, 36 zenekar hetven programmal várja a látogatókat. A fesztivál az előző évekhez hasonlóan ingyenesen lesz látogatható, de az Avasi református templomban és az Avasi kilátónál tartandó koncertek csak belépőjeggyel vagy bérlettel lesznek látogathatók. Jegyekről itt talál információt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!