Tintahallal színezik a téli olimpia legnépszerűbb fagyiját

  A 2018-as téli olimpiára látogatók többségét természetesen a kimagasló sportteljesítmények nyűgözik le, de a versenyzőkkel együtt ők is szívesen kóstolgatják a helyi gasztronómia különlegességeit. Mind közül a legnépszerűbb a tintahal tintájával megfestett fagylalt.

  A beszámolók szerint a szóban forgó fagylalt meglepően finom. A dél-koreai Kangung város az olimpiának otthont adó Phjongcshanghoz legközelebbi kikötőváros, melynek halpiacán enyhén szólva is felpezsdült az élet a rendezvény kezdete óta. És a leghosszabb sorok mindig a tintahalas fagyit árusító üzletek előtt állnak – írja a Travel and Leisure.

  Persze először mindenki kissé óvatosan közelít a tintahalas fagyihozForrás: Flickr.com

  A tintahal festékanyaga a világ sok országában, köztük Dél-Koreában is közkedvelt ízesítőnek számít a konyhában. Bármilyen hihetetlen, a nemzetközi étteremláncok, például a McDonald's és a Burger King is kijön néha olyan szezonális ajánlattal, ami tintahalas: például tintahalas hamburgerrel.

  Pedig bizarr látvány a tintahalas fagyiForrás: Shutterstock

  A cikk két gasztro-szakemberre hivatkozva állítja, hogy a fagylalt valóban ízletes; egyikük szerint a csokifagyihoz hasonló az íze.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!