Bombasiker a balatonszemesi Kistücsökben

A balatonszemesi Kistücsök étteremről nem most hallunk először, hiszen mindig is jól főztek itt. Most viszont kiderült, hogy mennyire!

Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök Étterem séfhelyettese nyerte ugyanis a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét csütörtökön Budapesten, így ő képviselheti az országot az európai döntőn júniusban, Torinóban.

A világ egyik legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or európai döntőjébe jutásért hat séf versengett: Pohner Ádám és segédje, Csillag Richárd mellett Elek Richárd (Fausto's Ristorante), Garai Ádám (Olimpia Étterem), Haraszti Zsolt (Alabárdos Étterem), Veres István (Babel Budapest) és Volenter István (67 Étterem és Bistro).

Az európai döntő két évvel ezelőtti győztese, a tavalyi világversenyen különdíjas Széll Tamás ezúttal nem versenyzett, csak zsűrizett, de ő lesz a torinói világverseny zsűrijének elnöke is júniusban. 

Kistücsök étterem, BalatonszemesForrás: Facebook

Az európai döntőre való felkészülés jegyében a magyar megmérettetésen idén az észak-olasz konyha legnépszerűbb hozzávalói kerültek terítékre, és a versenyzőknek két ételt kellett elkészíteniük 5 óra 35 perc alatt. A hústál kötelező alapanyaga volt a borjúszűz, a csülök és a velő, míg a vegetáriánus tányéron a gorgonzola, a rizottó rizs és a fürjtojás. A verseny napján sorsoltak ki egy meglepetés zöldséget és fűszert: a metélőhagymát és a zöldborsót, amelyek szintén kötelező elemek voltak.

Június 11-12-én Torinóban Pohner Ádám mellett további 19 ország képviselője verseng a Bocuse d'Or Europe 2018-as címért. A lyoni világdöntőn, 2019-ben, az amerikai, az európai és az ázsiai kontinentális döntő legjobbjai, összesen 24 ország séfje vesz majd részt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek