Hatalmas borközpontot terveznek a budafoki Törley-csarnokba

  Az egykori Törley csarnokban és az Oroszlános udvarba tervezett fejlesztésnek köszönhetően a Kárpát-medence 22-30 borvidékének 400 pincészete is egy helyen mutatkozhat be - írja a Magyar Építők a kerületi önkormányzati weboldal híre alapján.

  A Kárpát-medencei Borközpont látványterveForrás: budafokteteny.hu

  A Kárpát-medencei Borközpont tervei egyrészt az egykori, kétezer négyzetméteres Törley-borcsarnokot érintik, amely alatt téglaboltíves pince található. Másrészt az Oroszlános udvart, amely feletti domboldalban a Savoyai-kastély maradványaira épülő Törley-pezsgőgyár fekszik.

  A fejlesztések összesen 15 ezer négyzetméteres területre vonatkoznak, amely már alkalmassá teszi a Kárpát-medence borvidékeinek, borászatainak és borkultúrájának értékesítéssel egybekötött bemutatására - teszi hozzá a lap. A csarnokban nagyobb rendezvények, konferenciák, kiállítások, árverések, versenyek, film- és tv-produkciók rendezését tervezik, de akár szállodai és éttermi funkciót is kaphat. Az egyéb épületekben a borász szakmai szervezeteknek adnak majd helyet, de gasztronómiai-és borászati tanfolyamokra is számítanak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!