Hatalmas borközpontot terveznek a budafoki Törley-csarnokba

Az egykori Törley csarnokban és az Oroszlános udvarba tervezett fejlesztésnek köszönhetően a Kárpát-medence 22-30 borvidékének 400 pincészete is egy helyen mutatkozhat be - írja a Magyar Építők a kerületi önkormányzati weboldal híre alapján.

A Kárpát-medencei Borközpont látványterveForrás: budafokteteny.hu

A Kárpát-medencei Borközpont tervei egyrészt az egykori, kétezer négyzetméteres Törley-borcsarnokot érintik, amely alatt téglaboltíves pince található. Másrészt az Oroszlános udvart, amely feletti domboldalban a Savoyai-kastély maradványaira épülő Törley-pezsgőgyár fekszik.

A fejlesztések összesen 15 ezer négyzetméteres területre vonatkoznak, amely már alkalmassá teszi a Kárpát-medence borvidékeinek, borászatainak és borkultúrájának értékesítéssel egybekötött bemutatására - teszi hozzá a lap. A csarnokban nagyobb rendezvények, konferenciák, kiállítások, árverések, versenyek, film- és tv-produkciók rendezését tervezik, de akár szállodai és éttermi funkciót is kaphat. Az egyéb épületekben a borász szakmai szervezeteknek adnak majd helyet, de gasztronómiai-és borászati tanfolyamokra is számítanak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek