Julius Meinl legyezővel és kávébállal ünneplik a bécsi kávét

  A 335 éves bécsi kávéra és kávéházakra épülő kultúrát ünneplik az osztrák fővárosban januárban. Ezért idén a Vienna Coffee Festivallal és a 61. Kávémérők báljával várják a hagyományos és újhullámos csésze fekete kedvelőit.

  Bécs egyik legismertebb sörfőzdéje, az Ottakringer Brauerei ad otthont a város tradícionális italáról szóló Vienna Coffee Festivalnak. A kétezer négyzetméteren, január 12. és 14. közé tervezett eseményen kávéból készült különlegességeket és a kávészemek nemesítésének folyamatát is megismerhetik az érdeklődők. A programot a helyszínen bemutatott kávézáshoz tartozó kiegészítők, divatos ruhadarabok, könyvek, fényinstallációk, DJ-k, Ausztria egyre gyarapodó kávépörkölő-közösségének bemutatkozása, valamint a barista-bajnokság teszik teljessé. 

  Bécs különleges kávéélménnyel várja a kávé szerelmeseitForrás: VCF/ChristinaKaragiannis

  335. évfordulóját ünnepli idén a bécsi kávéházi kultúra, amelyet 2011 óta az UNESCO az osztrák kultúra szellemi örökségeként is elismer. A jubileumi év alkalmából számos rendezvény foglalkozik majd a kávéházi kultúrával, ezt teszi a 61. Kávémérők bálja is január 18-án. A bálnak a hagyományhoz hűen a Hofburg ad otthont, idei mottója a „Café modern – tegnap, ma, holnap". A mottó a kávéházi kultúrára, mint az irodalmi és művészeti élet központjára és annak múlhatatlanságára hívja fel a figyelmet. Az este folyamán felzendülő komolyzenei előadások és a nyitótánc a századforduló modern zeneművészeti korszakába, a bécsi modernizmus idejébe kalauzolnak. Éjféltől aztán a bécsi kávéházi kultúra modern irányzatát világhírű előadóművészek, mint például az osztrák soul-királynő, Tini Kainrath és az amerikai rock énekes Percival Duke idézi meg.

  Forrás: kaffeesiederball.at

  A hölgyek elegáns, hagyományos báli kiegészítőjét, a Julius Meinl legyezőt ebben a szezonban Jakob Kirchmayr tervezte. A formatervezés során az osztrák dizájner a bál reklámplakátjairól is visszaköszönő színvilágot, a rózsaszín, az arany és a fehér színeket, valamint a tánc elemeit ötvözte. Idén először egy úgynevezett Strictly Ballroomot is kialakítanak, ahol egész estén át lehet majd elő zenére táncolni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!