Elkészült a világ legnagyobb panettonéja Milánóban

  A karácsony Olaszországban elképzelhetetlen panettone nélkül. A kuglófban hagyományosan szárított gyümölcsök és kandírozott citrusfélék találhatók. Néhány napja a San Gregorio gyár elkészítette a rekordert: egy több mint 180 centiméter magas panettonét.

  A San Gregorio cukrászat hetente kétszáz panettonét szállít New York-ba a népszerű édességből, mely nem olyan régen van szokásban, mint gondolnánk: csupán a 20. század közepén terjedt el – írja a Condé Nast Traveler. A 140 kilogrammos rekordert a II. Viktor Emmánuel bevásárlóközpontban állították fel, majd 1200 szeletre vágták. Ezzel kínálták meg az arra járókat, akik ingyen fogyaszthatták el a különlegességet, melyet ezúttal egy kicsit szárazabbra hangoltak a készítők, máskülönben nem állt volna meg.

  Épp díszítik a rekordertForrás: AFP/Marco Bertorello

  A panettonét nem olyan egyszerű elkészíteni, mint itthon egy kuglófot: a teljes készítési folyamat 32 órát vesz igénybe – és akkor még nem beszéltünk arról, hogy ezt megelőzi egy egyhetes kelesztési folyamat. A világ legnagyobb panettonéjénak elkészítéséhez a San Gregoria cukrászainak speciális sütőre volt szüksége: a belseje több mint hatvan centiméter magas volt. Ráadásul a szokottnál is alacsonyabb lángon kellett sütni a tésztát, nehogy nyers maradjon a belseje.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!