A Mátrai borvidékről választották meg az év legjobb bortermelőjét

  A Mátrai borvidékről Szőke Mátyás nyerte a Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője Magyarországon 2017" címet.

  A díj a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményének és borainak állandó kiváló minőségének elismerését jelenti, illetve azok hazai és külföldi sikereiért, a borszakmáért tett erőfeszítéseiért adományozható. Ez a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés.

  Szőke MátyásForrás: Szigetvary Zsolt

  Először nyert borász a Mátrai borvidékről

  Az Év Bortermelője díjat 27. alkalommal adták, ezúttal Szőke Mátyásnak, aki a 70-es évek óta foglalkozik borkészítéssel. Jelenleg egyik fiával, Zoltánnal 35 hektáron gazdálkodnak. Több alkalommal elnyerte a „Mátrai borvidék legszebb vörösbora" címet, kétszer pedig Chardonnay bora Champion díjas lett a VinAgora Nemzetközi Borversenyen.

  A Szőke Pincészet legkiemelkedőbb borait Chardonnay, Muscat Ottonel, Irsai Olivér, Merlot fajtákból készíti. A hazai borkereskedőkön kívül két nagykereskedő cég a tengerentúlon is forgalmazza boraikat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek