A Pláne Badacsony Borteraszon egyszerre borozhat és vaddisznózhat

A Pláne Badacsony Borteraszon egyszerre borozhat és vaddisznózhat

A hétvégén is érdemes lesz Badacsony környékén kirándulni, már csak azért is, mert november 18-án borkóstolással és vaddisznóból készült ételekkel várja az érdeklődőket a Pláne Badacsony Borterasz.

A szervezők elmondása szerint így indult az egész: „Szombaton lejön a hegyről pár vaddisznó különböző megjelenési formákban. Egyikükkel beszélgetünk egy jóízűt, másikukból hasonlóan tartalmas ételt készítünk. Úgy kezdődött, hogy ezek a szerencsétlen állatok leették egy szőlőnk nagy részét, aztán valamelyikükkel még autóval is összefutottunk. Szóval van törlesztenivalónk."

Szombaton revansot vesz a Pláne: a történet mellé állt a vaddisznók képviseletében Málik Zoltán borász – és nagy vadász – akinek régi vaddisznós címkéivel már találkozhattak a borszeretők. Egy egész délutánt a borok és vaddisznók bűvöletében tölthetik, a fazékban friss pörkölt, a kóstolón Málik Zoli érdekes, régebbi tételei.

A program következőképpen alakul: 14 órától: vaddisznópörköltözés, friss kenyér, mellé Málik Budai zöld '12. Reggeltől főzik a teraszon bográcsban a szaftos pörköltet friss gombákkal, borókával, meg egy kis feketecsokival. A pörkölt és egy pohár bor ára 2.500,- Ft lesz. A pörkölt a készlet erejéig, vagy a borkóstolóig elérhető.

Fotó: Simo Heikkinen / Pláne Badacsony Borterasz

 Ezt követi 17 órától a borkóstoló Málik Zolival. A kóstoló ára 3.200,- forint, mely tartalmazza az 6 tételes borsort és a borok mellé felszolgált falatkákat. Részletes leírást a közösségi oldalon talál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek